Agile Leiderschap

Agile Leiderschap

08 februari 2019

Agile Leideschap Nieuwe Website

Wordt er bij jullie ook gesprint, gestand-upt, geplakt met Post-its en geïtereerd? Iedereen praat inmiddels over Agile. We verwachten er veel van, maar eigenlijk is nog niemand er echt in geslaagd. Het probleem ligt vaak bij de leidinggevenden. Die rol is ongelofelijk lastig. Kortom: de hoogste tijd om leidinggevenden onze hulp te bieden. Speciaal daarvoor ontwikkelden we, in samenwerking met Leadership 360, het opleidingsprogramma ‘Agile Leadership.’ 

Webinar agile leiderschap

Heeft u de live uitzending van ons Webinar op 21 februari gemist? In dat geval zenden wij het Webinar op dinsdag 26 februari, om 20.00 nogmaals uit. Ook tijdens deze uitzending krijgt u direct antwoord op uw vragen. De uitzending is te bekijken via deze link.
Tijdens het Webinar zetten we allereerst kort ons ‘Agile Leadership’ programma uiteen. Daarna behandelen we de vijf belangrijkste pijnpunten, waar je als leidinggevende in een wendbare omgeving tegenaan loopt. Tot slot vroegen we aan onze opdrachtgevers bij Aegon, Brunel en NN wat er verwacht wordt van een leidinggevende.

Agile leiderschap programma

Speciaal voor managers die hun agile organisatie verder willen helpen, ontwikkelden we, in samenwerking met Leadership 360, het opleidingsprogramma ‘Agile Leadership.’ In vier dagen helpen we leidinggevenden. Iedere dag behandelen we een ander onderwerp.

  • Dag 1: Wie ben je als leider en wie wil je zijn?
  • Dag 2: Concrete handvatten om aan de slag te gaan met je teams
  • Dag 3: De klant als validator van je teams en processen
  • Dag 4: Jouw rol als leider in de transformatie

De opzet

De vier dagen verdelen we over vier maanden. Verandering- ook bij jezelf- kost tenslotte tijd. Zo onderscheidt ons programma zich van andere programma’s. Tussen de dagen door maak je opdrachten en begeleiden we je. Je leert zo veel meer tussen de dagen, dan alleen op de dagen zelf. Waar nodig, trappen we af met een opleiding in Agile. Alles begint bij een goede kennis van de principes. De dagen bestaan uit verschillende workshops. Zo leer je niet alleen van ons, maar ook van andere leidinggevenden. Je deelt je ervaringen en je kennis in een community of practice. We beoordelen alle leidinggevenden vooraf.

Het resultaat

Het resultaat? Jouw leiderschapsprofiel. Dat profiel gebruiken we om het programma helemaal op jou af te kunnen stemmen. Zo krijg je bijvoorbeeld een leadership coach dit het best bij jou past. We hebben zelfs een 360 feedback app. Ook na vier maanden beoordelen we jou als leidinggevende. Kortom:  in 4 dagen, verspreid over 4 maanden, stomen we je klaar voor de toekomst als leidinggevende met lef. Ben jij daar klaar voor?

Voor mee informatie over het programma, kun je contact opnemen met Ebel Hoekstra. Bel even naar +31(0) 653 77 87 49. Of stuur een email naar e.hoekstra@itds.nl.

 

 

 


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Optimale processen en systemen

Lees meer

Doordat we thuis zijn in uw branche, zien we wat voor u werkt. Met process mining tools maken we procesoptimalisaties inzichtelijk en werken we voorstellen uit. We zijn ervaren in het selecteren en implementeren van standaardpakketten en oplossingen, van CRM-systemen, polis- en financiële administraties tot lening- of betaalsystemen. Dat geldt ook voor het inrichten of aanpassen van de infrastructuur en het verbeteren van uw digitale veiligheid.

Lees verder

Projectmanagement met kennis van zaken

Lees meer

Onze projectmanagers worden continu getraind en hebben hun sporen verdiend. En daar begint het pas. We geloven dat projectmanagers pas écht goede resultaten leveren als ze thuis zijn in uw branche. Want dan kunnen ze de juiste vragen stellen, doorvragen – en aan de bel trekken als dat moet. Elke projectmanager bij ITDS kan dat. En doet dat. Zo zijn ze uw vuur aan de schenen en steun en toeverlaat tegelijkertijd.

Lees verder

Agile werken met gezonde dosis realisme

Lees meer

Als pragmatische club zit agile werken in ons bloed. Niet gek dus dat iedereen bij ons minimaal Certified Scrum Master is. We schakelen makkelijk naar de agile-stijl van uw organisatie en klaren de klus, met methodieken als KanBan, Scrum, SAFe en DevOps. Agile naar het volgende niveau brengen? Dat kan met ons Agile Transitie Programma. Een slimme set maatregelen, gebaseerd op metingen en een benchmark.

Lees verder
web-monitoring-ok