Anne-Marie Niemeijer: “Iedere dag een uitdaging”

Anne-Marie Niemeijer: “Iedere dag een uitdaging”

11 juli 2019

Anne Marie

“Iedere dag uitgedaagd worden op mijn werk, is voor mij belangrijk. Het zal je misschien verbazen, maar vroeger wilde ik piloot worden. Uiteindelijk twijfelde ik of dit beroep mij zou blijven uitdagen. Als je eenmaal kunt vliegen, kun je vliegen, toch? Als Product Owner binnen de financiële dienstverlening kom ik elke dag weer voor nieuwe uitdagingen te staan.” Anne Marie-Niemeijer, Senior Manager bij ITDS, vertelt meer over haar werk en de uitdagingen die ze hierin tegenkomt.

 

Technische vrouw in een mannenwereld

“Ik werk als vrouw in een echte mannenwereld. De scrumteams waar ik mee samenwerk bestaan hoofdzakelijk uit mannen. Op dit moment geef ik als Product Owner Online Services leiding aan een development team. Voor mij werkt het – als vrouw – aan het roer staan altijd goed.Hierbij helpt het mij dat ik op zowel IT vlak als business vlak inhoudelijk sterk ben. Het aansturen van een team doe ik op mijn eigen manier; waarbij goede resultaten en plezier voor mij erg belangrijk zijn. Mijn motto hierin is: ‘samen gaan we het gewoon doen’. Ik richt mij voornamelijk op het hebben van een gezamenlijk doel. Dit doel moet klein en haalbaar zijn. De scrum methodiek leent zich hier erg goed voor. Het halen van de doelen en het vieren van successen zorgt voor binding in een team, waardoor we er echt met z’n allen voor blijven gaan.”

 

Senior Manager bij ITDS

“Naast mijn opdracht bij de klant ben ik Senior Manager binnen ITDS. Ik stuur een unit aan van meer dan 20 ITDS’ers, verdeeld over 5 managers. Binnen deze unit ben ik verantwoordelijk voor onder andere de inzet van consultants, de headcount en de omzet. Maar het belangrijkste vind ik de ontwikkeling van mijn consultants. Ik wil er echt als één team staan. Als manager moet je weten wat er speelt bij jouw consultants. Dit doe ik door met de consultants zelf te praten, maar bijvoorbeeld ook met hun opdrachtgevers en collega’s. Mijn visie is dat iemand zich het best ontwikkelt wanneer je gebruik maakt van zijn of haar sterke kanten. Mensen krijgen energie van dingen die ze goed kunnen. De kunst is om sterke kanten van iemand in te zetten en hierdoor de minder sterke kanten te verbeteren. Neem bijvoorbeeld iemand die onzeker is over zijn presentatie skills. Laat diegene dan juist presenteren, maar dan wel over iets waar hij of zij inhoudelijk veel verstand van heeft. Je ziet dat het presenteren dan steeds makkelijker gaat. Mensen uit mijn team zichzelf zien ontwikkelen, is iets waar ik binnen mijn werk veel energie van krijg.”

 

De uitdagingen

“Daarnaast krijg ik energie als mijn scrumteam een mijlpaal binnen een project bereikt. De weg naar deze mijlpaal toe is vaak stressvol, maar voor mij geldt: hoe meer stress, hoe leuker ik het vind. Binnen een project op het punt komen waar iets gelukt is, geeft mij energie en voldoening. Uitdaging blijf ik iedere dag vinden door de branche waarbinnen ik werkzaam ben. We kunnen er open over zijn dat de financiële dienstverlening achter loopt op het gebied van digitalisering. De wereld van verzekeren is ook niet zo simpel als een boek kopen. Het is een lastig product, zeker in deze digitale wereld. Je merkt dat verzekeraars en banken wel willen, maar nog niet altijd weten hoe dit te realiseren binnen het complexe IT landschap. Als ik nu bedenk dat ik piloot was geworden, ben ik blij dat ik hier niet voor gekozen heb. Met dit werk weet ik zeker dat ik de komende jaren niet verveeld raak. En vliegen doe ik wel als ik op vakantie ga.”


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Optimale processen en systemen

Lees meer

Doordat we thuis zijn in uw branche, zien we wat voor u werkt. Met process mining tools maken we procesoptimalisaties inzichtelijk en werken we voorstellen uit. We zijn ervaren in het selecteren en implementeren van standaardpakketten en oplossingen, van CRM-systemen, polis- en financiële administraties tot lening- of betaalsystemen. Dat geldt ook voor het inrichten of aanpassen van de infrastructuur en het verbeteren van uw digitale veiligheid.

Lees verder

Projectmanagement met kennis van zaken

Lees meer

Onze projectmanagers worden continu getraind en hebben hun sporen verdiend. En daar begint het pas. We geloven dat projectmanagers pas écht goede resultaten leveren als ze thuis zijn in uw branche. Want dan kunnen ze de juiste vragen stellen, doorvragen – en aan de bel trekken als dat moet. Elke projectmanager bij ITDS kan dat. En doet dat. Zo zijn ze uw vuur aan de schenen en steun en toeverlaat tegelijkertijd.

Lees verder

Agile werken met gezonde dosis realisme

Lees meer

Als pragmatische club zit agile werken in ons bloed. Niet gek dus dat iedereen bij ons minimaal Certified Scrum Master is. We schakelen makkelijk naar de agile-stijl van uw organisatie en klaren de klus, met methodieken als KanBan, Scrum, SAFe en DevOps. Agile naar het volgende niveau brengen? Dat kan met ons Agile Transitie Programma. Een slimme set maatregelen, gebaseerd op metingen en een benchmark.

Lees verder
web-monitoring-ok