Bespaar tijd én geld met data-driven Due Diligence

Bespaar tijd én geld met data-driven Due Diligence

20 februari 2019

ITDS Synerscope Nieuwe Website

Customer Due Diligence, beter bekend als Know Your Customer, is vaste prik bij het beheren van particuliere en zakelijke klanten. De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) verplicht om dit zorgvuldig te doen en het risico continu te monitoren. Vaak gebeurt dit onderzoek handmatig. Kan dat slimmer, sneller en kostenefficiënter? Samen met SynerScope zochten we het uit. Het resultaat? We ontwikkelden een model dat structureel mankracht en budget bespaart.

Maak slim gebruik van data om achterstanden te voorkomen

Om een due diligence-onderzoek snel én goed uit te voeren, is data de sleutel. Met SynerScope ontwikkelden we een model waarmee je grote delen van het onderzoek data gedreven uitvoert, en dus efficiënter kunt werken. Nieuwe achterstanden kunnen hiermee voorkomen worden, hetgeen tijd en geld bespaart.

Data-driven Due Diligence in zes stappen

In plaats van elk dossier individueel te behandelen, plaatsen we ze in context met vergelijkbare dossiers. Hierdoor kan niet-passend gedrag beter geïdentificeerd worden. Dat doen we samen met de business, in zes stappen:

1. We analyseren processen en controles
2. We richten de infrastructuur in, lokaliseren alle data en ontsluiten deze
3. We verbinden en visualiseren data voor analyse en inzicht
4. We combineren kennis uit de business met data-inzichten
5. We brengen de oplossing in de praktijk
6. We doen een audit en evalueren de resultaten

Data-driven Due Due Diligence in de praktijk

We konden ons model recent in de praktijk brengen. Een bank vroeg ons om de handmatige processen voor het vaststellen van een beoordelingsindicatie voor 60.000 klantdossiers te analyseren en efficiënter te laten verlopen.

In een periode van drie maanden voerden we de zes stappen uit, samen met vertegenwoordigers uit de organisatie. Het resultaat? Handmatig werk beperkten we tot een minimum. Klantevaluaties kunnen nu vier keer zo snel uitgevoerd worden. Dat scheelt al snel tussen de 37.500 en 42.500 manuren, met daarbij een besparing tussen de 1,4 en 1,6 miljoen euro.

Samen met SynerScope helpen we u graag verder

Sinds 2015 werken we als partners samen met SynerScope. We bundelen krachten op het gebied van domeinexpertise, projectmanagement en Advanced Analytics & Tooling. Samen voerden we meerdere succesvolle projecten uit bij toonaangevende financiële instellingen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Data-driven Due Diligence voor uw organisatie? Ivar Kunst praat u graag bij. Bel even op +31 (0) 614 34 68 85 of stuur een e-mail.. Of vul ons contactformulier in.


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder

Digitale transformatie

Lees meer

Een digitale transformatie is meer dan een mobiel portaal of chatbot: het is een nieuwe manier van denken en werken. We helpen u daar graag bij. Samen vormen we uw distributiekanalen om tot digitale kanalen. En passen uw producten aan voor online verwerking. Ook maken we uw processen STP en transformeren uw CRM-systeem tot platform voor een écht compleet klantbeeld. Stap voor stap werken we van strategie naar succes.

Lees verder

Data science (Big Data)

Lees meer

Data helpen u om uw klanten beter te begrijpen en helpen. De toekomst vraagt om een datagedreven aanpak, die kan putten uit datalakes. Onze specialisten zijn ervaren in het opzetten, inrichten en operationaliseren van data science-projecten. Ook helpen we graag bij het selecteren van tools en inrichten van teams. En we gaan verder. Resultaten uit deze dataprojecten vertalen we naar uw operatie. Zodat uw business er écht beter van wordt.

Lees verder
web-monitoring-ok