Digitale innovatie: de laatste trends

Digitale innovatie: de laatste trends

05 december 2019

facebook pay

Dat digitale innovatie een hot item is binnen de financiële dienstverlening weten we inmiddels. Op dit vlak wordt zoveel ondernomen, dat het soms bijna niet meer bij te houden is. Wij zetten daarom graag de digitale innovatie highlights van afgelopen maand voor je op een rij.

 

1. Gezonder leven met de gezondheidsapp van Prudential

Onderzoek wijst uit dat mensen in Singapore langer leven, maar wel in slechtere gezondheid. Verzekeraar Prudential Singapore ontwikkelt een innovatieve financiële oplossing die mensen voorbereid op een langer leven. Binnenkort lanceren zij, in samenwerking met Babylon Health, een digitale gezondheidsapp die een aantal AI-gedreven functies biedt. Met deze app kunnen gebruikers hun huidige én toekomstige gezondheidsbehoeften volgen en realtime informatie geven over hun gezondheidstoestand. Als klanten gezonder leven worden ze beloond met 20% korting op hun premies. En daarmee profiteert Prudential van dalende kosten voor claims. Een win-win situatie dus. Bekijk hier meer inzichten.

 

2. Een digitale portemonnee voor chauffeurs met Uber Money

Taxidienst Uber lanceert ‘Uber Money’. Met deze nieuwe divisie wil Uber de chauffeurs ondersteunen met hun financiën. De komende weken wordt bijvoorbeeld ‘Uber Wallet’ uitgerold. Hiermee hebben chauffeurs binnen de driver-app een digitale portemonnee waarmee zij hun uitgaven op één plek kunnen beheren. Deze digitale portemonnee zorgt ervoor dat chauffeurs binnenkort na iedere rit hun inkomsten kunnen ontvangen. Momenteel wordt dit nog wekelijks uitbetaald. Volgens Peter Halzehurst, het hoofd van Uber Money, bestaat er zelfs een mogelijkheid dat Uber op termijn de markt van bankrekeningen voor consumenten instapt. Wij houden het in de gaten. Bekijk hier meer inzichten.

 

3. Proactief huizen verzekeren met Hippo en Sheltr

In het kader van ‘een slimmer huis is een veiliger huis’ bundelen Amerikaanse insurtech Hippo en Sheltr hun krachten. De grootste frustratie voor huiseigenaren is verantwoordelijkheid voor het onderhoud van hun huis en de bijkomende kosten. Hippo verkoopt huisverzekeringen en gebruikt verschillende technologieën om problemen in huis te vinden voor het écht grote en dure problemen worden. Sheltr vult dit aan door twee keer per jaar een fysieke huiscontrole uitvoeren. Hiermee moeten schade én kosten nog meer beperkt worden dan voorheen. Bekijk hier meer inzichten.

 

 4. Simpel en veilig betalen met Facebook Pay

Maak kennis met Facebook Pay: een nieuwe betalingsservice waarmee kunt betalen via verschillende apps. Via het platform betaal je simpel bij winkels of maak je gemakkelijk geld naar elkaar over. Je voert een betaalmogelijkheid naar voorkeur in en hoeft niet telkens opnieuw je betaalinformatie opnieuw in te voeren. De nieuwe service is op dit moment gelanceerd in Amerika en alleen via Facebook en Messenger. Op termijn is het mogelijk om deze methode te gebruiken via Whatsapp en Instagram. Met dit initiatief maakt Facebook het makkelijker om – natuurlijk ook veilig – te betalen. Daarnaast is het een stap richting het doel van Facebook om alle apps met elkaar te linken. Bekijk hier meer inzichten.

 

Benieuwd naar welke innovaties er nog meer spelen binnen de financiële branche? Lees het hier. Of zelfs dagelijks een update ontvangen over de nieuwste innovaties binnen de financiële wereld? Volg ons via Twitter!


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder
web-monitoring-ok