Innovatie in de financiële markt

Innovatie in de financiële markt

19 maart 2018

innovatie financiële markt

De nieuwe technologie biedt ongekende mogelijkheden. Initiatiefrijke startups bewijzen dat telkens weer.

In de laatste editie van het SoMe Magazine 2018 zijn er een aantal inspirerende startups uit de financiële branche gedeeld. Een aantal voorbeelden volgen hieronder. Benieuwd naar het magazine? Klik hier om het nieuwe SoMe Magazine te downloaden.

Fizzy: Blockchain ingezet bij vluchtvertraging

Met Fizzy, het nieuwe initiatief van AXA, worden vluchten verzekerd via Blockchain technologie. Heeft een vlucht meer dan twee uur vertraging, dan wordt de consument direct uitbetaalt. Ook als die vertraging komt door een staking of slecht weer. Bij het afsluiten van de verzekering wordt er automatisch een contract in de chain gezet, die verbonden is met alle vluchtinformatie. Bij vertraging wordt er een seintje gegeven aan het systeem dat meteen geld uitbetaald. Er zijn nu slechts enkele vluchten gedekt, maar nog dit jaar wordt aan uitbreiding gewerkt.
fizzy.axa

Neos: Sensoren bewaken het huis

Neos is een ‘Home Insurance’ app, die sensortechnologie combineert met 24/7 service en verder gaat dan een inboedelverzekering. De Engelse startup biedt een nieuw soort verzekering aan die zich niet richt op het claimen en uitbetalen maar om preventief te signaleren zodat het indienen van een claim voorkomen kan worden. Door sensoren in het huis kunnen onder andere lekkages en inbraken eerder worden opgemerkt. Deze staan in verbinding met het internet en sturen direct een bericht naar de consument of de opgegeven contactpersoon als er iets mis is. Het huis wordt dus niet alleen gemonitord door de verzekerde zelf, maar ook door de verzekeraar. Gaat er dan toch nog iets mis? Dan ben je altijd verzekerd. De app kan gedownload worden in de App Store en de Google Play store.
neos.co.uk

Meet Albert: Financiële rechterhand

De Amerikaanse startup Albert helpt jonge gebruikers hun financiële zaken op orde te krijgen. De app beantwoordt niet alleen vragen, maar zoekt ook meteen een oplossing op de vraag. ‘Albert’ kan helpen met sparen, met het afbetalen van een lening of met het zoeken naar het goedkoopste verhuisbedrijf. Ook laat de app weten als er een rekening betaald moet worden. De gebruiker wordt vrijgelaten het bedrag te bepalen dat men de dienst waard vindt. De app is alleen beschikbaar in de App Store. meetalbert.com

 


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder

Digitale transformatie

Lees meer

Een digitale transformatie is meer dan een mobiel portaal of chatbot: het is een nieuwe manier van denken en werken. We helpen u daar graag bij. Samen vormen we uw distributiekanalen om tot digitale kanalen. En passen uw producten aan voor online verwerking. Ook maken we uw processen STP en transformeren uw CRM-systeem tot platform voor een écht compleet klantbeeld. Stap voor stap werken we van strategie naar succes.

Lees verder
web-monitoring-ok