Jamiel Arens: “Er is niet één soort briljante consultant”

Jamiel Arens: “Er is niet één soort briljante consultant”

10 april 2019

Banner Jamiel Arens ITDSer Aan Het Woord E1554898905502

Jamiel Arens, Managing Consultant bij ITDS, is een druk man. Slechts 24 jaar en een aantal weken geleden gestart als manager binnen de Risk Management Unit. Daarnaast zit hij op opdracht bij de klant, is hij voorzitter van het CDA in zijn gemeente Nieuwkoop en is hij verantwoordelijk voor de organisatie voor debatcompetities voor middelbare scholieren via de DebatUnie. Hoe zijn leven eruit ziet? Hij vertelt het hier.

Overstap naar de overburen

“Mijn loopbaan ben ik gestart bij PwC op de afdeling Risk & Resilience. ITDS en PwC zijn slechts een paar honderd meter van elkaar verwijderd. Ik was een aantal keer langs het kantoor van ITDS gelopen en vroeg mij af wat voor bedrijf ITDS was. Heel eerlijk, ik heb dit nooit opgezocht. Eén van de recruiters van ITDS heeft mij benaderd en zo ben ik het proces ingerold. De onderliggende basis voor de overstap waren: een goede klik met mijn leidinggevende Pim, de opdrachten die ITDS biedt en het vertrouwen dat mij werd gegeven. Bij ITDS wordt gekeken naar wat je kunt. Als ze vertrouwen in je hebben, kan je je plannen uitvoeren. Zo heb ik binnen een half jaar de stap naar manager gemaakt. Bij een grotere consultancy zijn dingen vaak meer afgekaderd en krijg je een kans als deze toch minder snel. Een bedrijf als ITDS met veel vrijheid past beter mij als jong en creatief persoon. In de Risk Management Unit krijg ik deze vrijheid en is veel denkruimte voor bijvoorbeeld productontwikkeling en nieuwe opdrachten. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik binnen de organisatie en unit écht iets kan toevoegen.”

Van webdesign, naar politicologie, naar Risk Management

“Hoe ik binnen het Risk Management terecht ben gekomen? Dat is wel een verhaal. Op de middelbare school was ik als freelancer actief in het bouwen en ontwerpen van websites. Mijn idee was een eigen bedrijf te beginnen in webdesign. Toch ben ik op advies van een filosofiedocent politicologie gaan studeren. Nu richt ik mij binnen het Risk Management voornamelijk op operatie, financiën en strategie. Toch merk ik wel dat ik heel veel aan mijn opleiding Politicologie heb in mijn huidige baan. Zo heb ik tijdens mijn studie geleerd analytisch en op een brede manier te denken. Ondanks dat mijn interesse in de politiek niet in mijn werk terugkomt, kan ik wel de vaardigheden die ik geleerd heb toepassen. In mijn vrije tijd ben ik wel druk binnen de politiek. Ik ben bestuursvoorzitter van CDA in de gemeente Nieuwkoop. Daarnaast stuur ik een team aan dat debatcompetities voor middelbare scholieren organiseert door de hele Benelux. Kritisch nadenken over maatschappelijke vraagstukken is wat mij betreft één van de belangrijkste skills die leerlingen hierdoor ontwikkelen. Ik vind het mooi dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.”

Van Senior Consultant naar Managing Consultant

“Als Managing Consultant binnen ITDS kan ik nu ook mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van onze consultants. Ik heb nu mijn eerste weken als manager achter de rug. Op dit moment geef ik leiding aan vier consultants. Dit vind ik super leuk om te doen. Dit komt voornamelijk doordat ik een heel leuk team naast mij heb staan. Waarom ik een goede manager ben? Ik hoop door een persoonlijke aanpak en doordat ik onderzoekend te werk ga. Ik zoek graag uit waar iets door komt en hoe we dat op een persoonlijk niveau aan kunnen pakken. Dit doe ik door mijn teamleden uit te dagen, maar ook door vertrouwen te geven. Eigenlijk de elementen die voor mij bepalend waren om voor ITDS te kiezen. Door deze combinatie kom je tot nieuwe creatieve oplossingen. Iemand komt het best tot zijn recht als hij of zij iets op een eigen manier doet met de juiste ondersteuning. Het is de kunst om de kernkwaliteiten uit te bouwen en deze te combineren met waar een bedrijf naar op zoek is. Je moet niet proberen om aan een ideaalbeeld van een consultant te voldoen. Er is namelijk niet één soort briljante consultant, iedereen doet het op zijn eigen manier.”


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Opzet en implementatie control frameworks: SuperRisk

Lees meer

We helpen u op weg met SuperRisk: een risk control framework dat iedereen makkelijk snapt. Het is opgesteld in de vorm van concrete producten (wat moet ik doen?) en concrete richtlijnen (hoe moet ik dat doen?). Ook is veel aandacht voor cultuur, houding en gedrag (waarom is het belangrijk?)

Lees verder

Ad-interim Risk Ondersteuning

Lees meer

Op zoek naar een tijdelijke invulling voor uw operational risk afdeling of uw risk project? Wij bieden u een ORM’er die direct uit de startblokken komt en ook nog eens risk inzichten uit andere organisaties met zich meebrengt? Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de opzet van een risk control framework met een duidelijke samenhang en concrete oplossingen in plaats van allerlei ingewikkelde conceptuele verhalen? Of bent u op zoek naar een frisse manier om een risk control self assessment uit te voeren?

Lees verder

Opzet en implementatie data governance

Lees meer

Hoe bereikt u dat uw datakwaliteit op orde is en hoe voldoet u op pragmatische wijze aan de ‘good practise’ voor datakwaliteit van DNB? Die ‘good practise bevat veel aanbevelingen (zie het meer als richtlijnen) en achter iedere aanbeveling staat de onzichtbare vraag “hoe dan?”

Lees verder
web-monitoring-ok