Legacy Management om processor gebruik te minimaliseren

Legacy Management om processor gebruik te minimaliseren

07 juni 2018

De vervanging van bestaande back office platformen stuit op veel problemen. Om die beter te beheersen biedt Legacy Management de oplossing. Daarbij is het einddoel om het mainframe eigenlijk alleen nog maar dataopslag te laten doen. “ITDS heeft diverse experts die de integratie en downsizing van mainframes hebben helpen ontwikkelen binnen banken en verzekeraars” zegt Michiel van der Lans.

Nieuwe technologie, SAAS platformen en migraties: allemaal oplossingen waar verzekeraars mee bezig zijn om hun back office platformen te vervangen. Het probleem is alleen dat er daarnaast nog steeds een groot aantal Legacy platformen of mainframes gemanaged moeten worden. De nadelen hiervan zijn bekend: aanpassingen zijn moeilijk, de kennis is versnipperd en de experts zijn vaak al met pensioen. Processorkracht is duur en niet in de hand te houden. De impact ervan is onbekend bij de afnemers van het mainframe en daar ligt nu juist een oplossing.

End User Computing, Services en ontsluiting

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het geMichiel Van Der Lans 900x466brek aan kennis van deze platformen niet alleen wijzigingen ingewikkeld maakt, maar dat vaak ook niet inzichtelijk is wie er allemaal gebruik van maakt en hoe ze ontwikkeld zijn. Mainframes kennen grote hoeveelheden applicaties die rapportages maken, vaak gemaakt door niet-it’ers die geen idee hebben van welke performance ze gebruik maken. In veel gevallen worden er ontsluitingen of soms services gemaakt naast rapportages die al gecreëerd worden. In sommige gevallen worden dagelijks hele zware interfaces gedraaid voor 1 enkele business activiteit per jaar. De steeds verdere eisen van transparantie en data-ontsluiting door de toezichthouders zorgen ook voor steeds meer integratie in het mainframe. Dat levert vaak dezelfde data op als andere interfaces of rapportages.

Migraties en stabiliteit

Een oplossing is vaak een migratie naar een nieuw platform of het samenvoegen van mainframes. Deze oplossing is uiteindelijk logisch, maar is niet binnen 2 jaar te realiseren. Ook  is het lastig om alles uit het mainframe te krijgen. Je ruilt er wel altijd één ding voor in: stabiliteit. Stabiliteit van mainframe-applicaties is de laatste jaren altijd goed geweest, maar we moeten er wel veel voor doen en betalen om het zo te houden.

Dataopslag, BPM, data lake en cleaning

Om de beheersbaarheid  te vergroten kan Legacy Management worden toegepast en de mainframe alleen  dataopslag te laten doen. Je integreert de processen met een BPM en ontsluit alle data  eenmaal per dag naar een data lake. De rekenboxen en verzekeringlogica worden zoveel mogelijk uit het mainframe gehaald en ernaast in andere technologie gezet omdat ze aan veel wijzigingen onderhevig zijn. In de analyse begin je met de ontwikkeling te beperken en worden performance kosten onderdeel van de business case. Kijk hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van functionaliteiten binnen het mainframe.  Veel applicaties kunnen vrij snel worden opgeruimd door het ontdubbelen en de timing van processen. Al deze activiteiten kunnen het  processorgebruik  minimaliseren en onder controle houden. De versimpeling zorgt ervoor dat wijzigingskosten verminderen. Kortom, Legacy management kan helpen om andere oplossingen als migraties te ondersteunen en de kosten aanzienlijk te verlagen voor dat je migreert naar een ander platform.


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Optimale processen en systemen

Lees meer

Doordat we thuis zijn in uw branche, zien we wat voor u werkt. Met process mining tools maken we procesoptimalisaties inzichtelijk en werken we voorstellen uit. We zijn ervaren in het selecteren en implementeren van standaardpakketten en oplossingen, van CRM-systemen, polis- en financiële administraties tot lening- of betaalsystemen. Dat geldt ook voor het inrichten of aanpassen van de infrastructuur en het verbeteren van uw digitale veiligheid.

Lees verder

Robotics voor vandaag en morgen

Lees meer

Robotic Process Automation (RPA) is een virtuele arbeidskracht die u inricht om herhalende taken te automatiseren. En dat is geen toekomstmuziek. Voor veel processen zet u robots in zonder daarvoor grote systeemaanpassingen te doen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld concentreren op het verbeteren van de klantervaring, of het verlagen van operationele risico’s en kosten. Robots vereisen geen IT-achtergrond. Tegen lage kosten haalt u grote voordelen. We helpen u graag op weg.

Lees verder

Solutions

Waarom zelf doen als er slimme IT-oplossingen zijn

Waarom koopt u een product of dienst? Omdat het precies is wat u nodig heeft. U er goede verhalen over hoort. En vanwege de prijs, natuurlijk. Bij financiële instellingen wordt die prijs vooral bepaald door personeels- en IT-kosten. Wij helpen u deze omlaag te brengen met plug-and-play backoffice-systemen, die elke opdracht automatisch verwerken. Specifieke wensen? Dan selecteren we het beste platform. En natuurlijk helpen we bij een vlekkeloze migratie.

web-monitoring-ok