Out now: SoMe Magazine 2017

Out now: SoMe Magazine 2017

21 april 2017

Het SoMe magazine 2017 is uit, zowel in print als online. Het magazine is ook dit jaar weer een unieke gids voor de verzekeringsbranche over de actuele digitale ontwikkelingen en de inzet van Social Media, gebaseerd op de Social Media Insurance Monitor, het objectieve onderzoek dat ITDS voor het zesde jaar heeft gehouden.

Naast de cijfers en analyses komen in het magazine deskundigen van buiten de branche aan het woord. Zo waarschuwt Jorre Rienstra, Client Partner Global Marketing Solutions bij Facebook “ Bedrijven kunnen meer disruptive verwachten en moeten meer snelheid maken met veranderingen”. Een serie start-ups illustreren hoe daarop internationaal adquaat wordt gereageerd. Met de Engelse chatbot Spixii bijvoorbeeld wordt het afsluiten van een verzekering sneller en simpeler dan ooit tevoren. Zij bereiken daarmee de millennials en voeren het echte gesprek met deze doelgroep die de toekomst gaat bepalen. “Chatbots zijn de nieuwe websites’ is dan ook een van de belangrijke stellingen in de ITDS-visie.

Het onderzoek heeft in 2016 plaatsgevonden. De resultaten zijn gebaseerd op deskresearch, een enquête en metingen onder 76 verzekeraars in de Nederlandse markt. Het magazine is hier te downloaden.


Gerelateerde berichten

 Bekijk alle berichten

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

De Social Media Insurance Monitor

Lees meer

Sinds 2011 voert ITDS jaarlijks de Social Media Insurance Monitor uit: een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars, uitgegeven als SoMe magazine. In korte tijd is de Monitor een begrip geworden, nauwgezet gevolgd door de branche. Als logische vervolg heeft SoMe nu ook een Global Edition. Hiermee brengen we de inzet van Social Media door internationale verzekeraars in kaart.

Lees verder

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder
web-monitoring-ok