Nederlandse zorgverzekeraar laten voldoen aan de Solvency II wetgeving

Nederlandse zorgverzekeraar laten voldoen aan de Solvency II wetgeving

DE VRAAG

De Solvency II wetgeving is een belangrijk punt op de agenda voor onze klanten. Zo ook voor de zorgverzekeraar die wij recent ondersteund hebben bij hun Data Governance programma. Het doel van de opdracht was om in een korte periode de datastromen in kaart te brengen. Hierin wordt visueel weergegeven via welke datasets de Solvency rapportage tot stand komt.

ONZE AANPAK

Pragmatisch als we zijn, was het allereerst zaak om zo snel mogelijk up to speed te komen. We planden afspraken in met de belanghebbenden om te bepalen wat er voor nodig was om de deadlines te halen en werkten achterstanden weg. Om de Data Governance producten vorm te geven waren we afhankelijk van input vanuit verschillende afdelingen. Tijdens het contact met deze afdelingen kwamen we erachter dat het belang van het Data Governance programma niet volledig bekend was binnen de organisatie. Hierdoor werden stukken te laat aangeleverd, ontstond er weerstand en kwamen de deadlines in gevaar. Kenmerkend voor ITDS is dat we in gesprek zijn gegaan met de betrokkenen om de toegevoegde waarde van Data Governance uit te leggen en om deze weerstand weg te nemen.

HET RESULTAAT

De strakke deadlines werden op tijd behaald. Verder hebben we ervoor gezorgd dat er nu een duidelijke richtlijn ligt, waar de zorgverzekeraar op voort kan borduren tijdens volgende actualisatieslagen.

 

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

Wat klanten zeggen

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


Gerelateerde cases

 Bekijk alle cases

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Risicomanagement

Alles op orde betekent meer ruimte voor vernieuwing

Risicomanagement krijgt veel aandacht, van toezichthouders en in het publieke debat. Logisch, de risico’s die u als organisatie neemt kunnen grote gevolgen hebben voor uw rendement, reputatie en klanten.

Lees verder
web-monitoring-ok