direct solliciteren

Upload your
CV (.pdf)

Door te solliciteren via de website geef je ITDS toestemming om je ingevulde gegevens 2 jaar te bewaren. ITDS gebruikt deze gegevens om je te kunnen benaderen en als onderdeel van het sollicitatieproces. Je hebt op elk moment het recht om je toestemming aan ITDS in te trekken. Dit kan door een e-mail te sturen naar privacy@itds.nl

verzenden

Bedankt voor je sollicitatie! Wij hebben je gegevens succesvol ontvangen en een van onze recruiters zal contact met je opnemen.

GOED BEDACHT. NOG BETER UITGEVOERD.

#GETREADY

Risicomanagement

Een datakwaliteitsraamwerk volgens DNB-richtlijnen


De vraag

Verzekeraars moeten vanuit de Solvency II-wetgeving periodiek kapitaalvereisten berekenen en kwantitatieve rapportages opleveren bij DNB. DNB heeft richtlijnen opgesteld voor het vormgeven van een datakwaliteitsraamwerk. Onze opdrachtgever had moeite met het vertalen en implementeren van deze richtlijnen naar de eigen organisatie.

Onze aanpak

We voerden een assessment uit waarin we de situatie beoordeelden. Aan welke elementen werd al voldoende invulling gegeven – en belangrijker, aan welke niet? Vervolgens gingen we aan de slag met de implementatie. We begonnen bij de basis van ieder datakwaliteitsraamwerk. We maakten inzichtelijk hoe data stroomt van bron tot rapportage en stelden ‘spelregels’ op: het beleid.

Het resultaat

Met het neerzetten van een pragmatisch datakwaliteitsraamwerk kan onze opdrachtgever aantoonbaar steunen op de data die ten grondslag ligt aan (management)beslissingen. Daarnaast is hij ook compliant aan de Solvency II-wetgeving en de richtlijnen van DNB.



Uitgelicht Risicomanagement

Performance Improvement

filter projecten

 • Consultancy
 • Solutions
 • Digital Business
 • Performance Improvement
 • Wet- en regelgeving
 • Risicomanagement
 • bekijk alle cases

  Wat klanten zeggen


  Een internationale IT-strategie en organisatieverandering


  ‘Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen’


  In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard. Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

  Een social strategie en implementatie voor OHRA


  'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'


  In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal. Iris Wezenberg – nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager – vertelt hoe dat tot stand kwam.

  Integratie van een nieuw IT-systeem


  ‘Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant’


  Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.’ Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.