Opstellen van het testbeleid voor technische datamigraties bij een top-3 verzekeraar

Opstellen van het testbeleid voor technische datamigraties bij een top-3 verzekeraar

DE VRAAG

De verzekeraar wil haar kosten en complexiteit van de systemen reduceren, en continu de klanttevredenheid blijven verbeteren. Het project heeft daarom als doel om oude premievrije legacy systemen uit te faseren en de data te migreren naar nieuwe doelsystemen. Hierdoor kan de verzekeraar haar klanten beter en sneller bedienen, wordt het systeem overzichtelijker en de kosten per polis lager. Om een correcte en volledige migratie uit te voeren, inclusief diverse proefruns, werd ons gevraagd om het testbeleid hiervoor op te stellen.

ONZE AANPAK

We interviewden testmanagers, business analisten, de project manager en de scrum master om het testbeleid te bepalen met de daarbij behorende testaanpak. Ook analyseerden we de aanwezige migratiedocumentatie. Vrij snel in het proces waren we in staat om eerste concept versies van het Master Test Plan en het Detail Test Plan  op te leveren binnen de projectgroep. Met de review opmerkingen van de projectgroep hebben we de testplannen verder aangescherpt en uitgebreid. Om de week stonden de testplannen op de agenda om gezamenlijk te bespreken. Een aantal intensieve sessies leidden tot gedragen en volledige testplannen. Deze zijn direct bruikbaar voor de voorbereiding en de uitvoering van proefmigraties en het ‘go life moment’ van de migratie.

 

HET RESULTAAT

We leverden een onderbouwd en geaccordeerd Master Testplan op met onderliggende detail testplannen. De verzekeraar is nu in staat om een beheerst en gecontroleerd testtraject uit te voeren met een voorspelbaar resultaat. Hierdoor kunnen zij een kwalitatief hoogstaande datamigratie uitvoeren. De risico’s van het testtraject maakten we inzichtelijk waardoor de opdrachtgever hier met mitigerende maatregelen op kan anticiperen. Met deze testplannen zijn de verwachtingen rondom het testtraject en de migraties goed gemanaged bij belangrijke interne-en externe stakeholders, zoals: Actuariaat, Audit, Finance, Compliance, Business en het projectteam. Het ontvangen van testakkoorden en een akkoord op de totale migratie, door de stakeholders, zal hierdoor eenvoudiger verlopen.

Meer weten over onze consultancy services? Klik hier.

 

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

Wat klanten zeggen

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


Gerelateerde cases

 Bekijk alle cases

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Optimale processen en systemen

Lees meer

Doordat we thuis zijn in uw branche, zien we wat voor u werkt. Met process mining tools maken we procesoptimalisaties inzichtelijk en werken we voorstellen uit. We zijn ervaren in het selecteren en implementeren van standaardpakketten en oplossingen, van CRM-systemen, polis- en financiële administraties tot lening- of betaalsystemen. Dat geldt ook voor het inrichten of aanpassen van de infrastructuur en het verbeteren van uw digitale veiligheid.

Lees verder

Projectmanagement met kennis van zaken

Lees meer

Onze projectmanagers worden continu getraind en hebben hun sporen verdiend. En daar begint het pas. We geloven dat projectmanagers pas écht goede resultaten leveren als ze thuis zijn in uw branche. Want dan kunnen ze de juiste vragen stellen, doorvragen – en aan de bel trekken als dat moet. Elke projectmanager bij ITDS kan dat. En doet dat. Zo zijn ze uw vuur aan de schenen en steun en toeverlaat tegelijkertijd.

Lees verder

Agile werken met gezonde dosis realisme

Lees meer

Als pragmatische club zit agile werken in ons bloed. Niet gek dus dat iedereen bij ons minimaal Certified Scrum Master is. We schakelen makkelijk naar de agile-stijl van uw organisatie en klaren de klus, met methodieken als KanBan, Scrum, SAFe en DevOps. Agile naar het volgende niveau brengen? Dat kan met ons Agile Transitie Programma. Een slimme set maatregelen, gebaseerd op metingen en een benchmark.

Lees verder
web-monitoring-ok