Verhoging pensioenleeftijd voor top-3 verzekeraar

Verhoging pensioenleeftijd voor top-3 verzekeraar

DE VRAAG

De richtpensioenleeftijd in Nederland is gekoppeld aan de levensverwachting. Zodra de laatste stijgt, gaat de eerste automatisch omhoog. Voor pensioenverzekeraars en adviseurs is dit telkens weer een intensief traject. Ze moeten offertes maken, WFT-proof adviestrajecten uitvoeren en de administratie aanpassen. Aan ons de vraag om een programma op te zetten dat kosten verlaagt en tevredenheid bij adviseurs en werkgevers verhoogt.

ONZE AANPAK

We besloten dit Agile aan te pakken. Met een klein, specialistisch team onder leiding van onze programmamanager ontwikkelden we een out-of-the-box beleid en toetsten dit in de markt. Dit beleid beperkt de impact op de pensioendeelnemers, waardoor offertes snel en eenvoudig verstrekt kunnen worden. Hierdoor blijft de impact op IT-systemen en de adviesmarkt beperkt.

HET RESULTAAT

Dankzij deze aanpak was onze opdrachtgever de eerste grote pensioenverzekeraar die voorstellen kon doen voor alle klanten. Dat gaf de verzekeraar kans om zich te onderscheiden in de markt en een hoge klanttevredenheid te realiseren.

 

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

Wat klanten zeggen

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


Gerelateerde cases

 Bekijk alle cases

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Wet- en Regelgeving

Een gouden kans om uw reputatie te
verbeteren

De Nederlandse en Europese autoriteiten komen elk jaar wel met nieuwe wet- en regelgeving, waaraan u moeten voldoen. De achterliggende redenen omarmen we allemaal. Privacy, transparantie, gemak. Maar de invoering heeft elke keer grote gevolgen voor uw operatie. Onze experts zijn dagelijks met deze uitdagingen bezig. Samen met u bepalen ze snel de impact van nieuwe wetten en regels. Zodat u zich weer kan richten op innovaties en ontwikkeling.

Lees verder

De Pensioen Wet (PW)

Lees meer

Als pensioenen geïndividualiseerd worden, worden regelingen beperkt tot vier varianten: twee met een gegarandeerde (DB) en twee met een variabele uitkering (DC). Basis van het stelsel is een vaste financieringsruimte voor pensioenopbouw voor iedereen. Het fiscale kader wordt in één keer ingevoerd. Voor deelnemers die tussen wal en schip vallen, geldt een overgangsregeling. Onze experts kennen de consequenties. Reken daarom op ons bij de vertaling van de nieuwe regels van de Pensioen Wet (PW) naar uw organisatie.

Lees verder
web-monitoring-ok