DATA STEWARDSHIP

data stewardship

Brieven die aankomen op verkeerde adressen, het versturen van mailings naar overleden relaties, het ontbreken van actuele contactgegevens en BSN, tegenstrijdige validaties en een relatie met verschillende geslachten. Herkenbaar? Grote en middelgrote financiële instellingen kampen met een veelheid aan verschillende afdelingen en systemen welke leiden tot data issues. Hierdoor ontstaan onnodige kosten en foutieve communicatie richting klanten. Data Stewards helpen uw organisatie met de praktische implementatie van uw data governance. 

 

De inzet van data stewards

Data stewards vertegenwoordigen de verschillende business belangen met inhoudelijke kennis van de data. Als regisseurs van de data vertalen zij visie en strategie naar praktische handvaten en acties. Daarbij signaleren de data stewards afwijkingen, issues en verbanden aan de hand van data quality monitoring en beleggen dit binnen de organisatie. Ook coördineren de data stewards verschillende data management oplossingen, zoals data corrections, data retirement en data enrichment. Data stewards zorgen voor betrouwbare, passende en juiste data. 

 

Stel uw databeleid centraal

Met het inzetten van data stewards worden data centraal gesteld in uw organisatie. Het beleggen van data eigenaarschap, continue focus en beheersing is hierbij van belang. Door het inzetten van een combinatie van verschillende typen zoals business – , technische – en domein data stewards, kunnen wij data stewardship organisatie breed implementeren. Met de inzet van onze ervaren data stewards draagt u zorg voor het opbouwen van een toekomst secure interne capability in uw organisatie. 

 

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
Klantcase

Een nieuw tijdperk in relatiedata voor Aegon

08 dec 2020
Twee jaar geleden zijn Aegon en ITDS samen een uitdaging aangegaan: het relatiedomein en bijbehorende datakwaliteit verbeteren. Voor een financiële dienstverlener als Aegon is dit traject niet alleen…
Blogs

Data stewardship: één team, één taak

02 jul 2020
‘Eén team, één taak’. Je kent deze slogan waarschijnlijk wel van de reclames van de luchtmacht. Maar ook voor een team van data stewards is deze slogan zeer…
Blogs

Inzicht in datakwaliteit: de Data Quality Monitor

04 jun 2020
Wil je graag de data binnen jouw organisatie op orde krijgen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Is jouw organisatie begonnen met datakwaliteitstrajecten, maar ontbreekt een…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok