MASTER DATA MANAGEMENT

master data management

Het synchroniseren van verschillende systemen en bronnen is een vrij intensief en onderhoudsgevoelig proces. Enerzijds kan dit leiden tot een enorme groei aan data en anderzijds tot veroudering van gegevens. Correcte, passende en actuele relatiedata zijn om twee redenen van groot belang. Ten eerste om uw klanten passende diensten te bieden en ten tweede om te voldoen aan de compliance wetgeving als GDPR, UBO, Anti Money Laudering (AML) en Know Your Customer (KYC). Met Master Data Management realiseert u relatiedata op een centrale plaats.

 

Relatiedata op een centrale plaats 

Master Data Management zorgt voor de juiste administratie en weergave van de complete dataset binnen de organisatie waarmee al uw datasets vergeleken worden. In essentie synchroniseren al uw bronnen met een ‘master data set’ die u onderhoudt en verbetert. Het centraal brengen van data maakt het mogelijk om één waarheid vast te houden, de golden record. Dit maakt integratie en gedeeld gebruik van accurate, tijdige, consistente en complete master data mogelijk. Door het organiseren van klantgegevens op een centrale plaats wordt uw relatiedata geoptimaliseerd. 

 

Ondersteuning in het gehele implementatietraject

Wij ondersteunen in het gehele traject van de implementatie van een Master Data Management oplossing; van analyse tot inrichting tot de daadwerkelijke implementatie. Het inrichten en implementeren van Master Data Management vraagt aanpassingen in huidige systemen, business glossary, heldere data definities, effectieve data frameworks en een goede inrichting van data stewardship. Onze data management experts kunnen dit als geen ander dankzij onze jarenlange ervaring op verschillende datatrajecten bij banken en verzekeraars. 

 

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
Blogs

Master Data Management: een serieuze betweter

11 jan 2021
Voor veel financiële dienstverleners is het een flinke uitdaging: allereerst het op orde hebben van de klantenadministratie en daarnaast het voldoen aan wet- en regelgeving. Relatiedata en ‘Know Your Customer’ zijn onderwerpen die organisaties in…
Klantcase

Een nieuw tijdperk in relatiedata voor Aegon

08 dec 2020
Twee jaar geleden zijn Aegon en ITDS samen een uitdaging aangegaan: het relatiedomein en bijbehorende datakwaliteit verbeteren. Voor een financiële dienstverlener als Aegon is dit traject niet alleen…
Blogs

Data synchronisatie is een discipline

25 aug 2020
Financiële dienstverleners hebben vaak meerdere administratiesystemen met eigen relatiegegevens. Deze systemen worden gesynchroniseerd tot één dataset, het zogeheten 360 graden klantbeeld. Juiste synchronisatie is key voor datakwaliteit. Toch…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok