RISICOMANAGEMENT

Risicomanagement krijgt veel aandacht, van toezichthouders en in het publieke debat. Logisch, de risico’s die u als organisatie neemt kunnen grote gevolgen hebben voor uw rendement, reputatie en klanten. Hoe laat u risicomanagement voor u werken? Onze Risk-experts helpen u graag. Geen ingewikkelde conceptuele aanpak, maar in de praktijk bewezen concrete oplossingen. 

 

 


 

HIERMEE HELPEN WE U VERDER

Crisis Management

Lees meer

Bent u voorbereid op een financiële crisissituatie zowel in opzet als uitvoering? Heeft u uw “crisismanagementgovernance” op orde? Wij helpen u met opzet, uitvoering en oefening!

Ad interim risk- en datakwaliteit experts

Bekijk de rollen

Heeft u lastige risk vraagstukken of externe risk kennis/capaciteit nodig in uw project of operatie? Inspiratie nodig, een concrete risk oplossing zien of iemand inzetten die het al veel vaker heeft gedaan? Onze ad-interim risk experts en datakwaliteit experts helpen u graag!

Operational Risk

Lees meer

Is uw organisatie 'in control'? Zijn de juiste beheersmaatregelen ingericht? En wordt er gemeten wat u wilt weten? Wij helpen uw organisatie de volgende stap te zetten op het gebied van operationele risico's.

Data Management & Privacy

Lees meer

Slechte data kan leiden tot slechte beslissingen. Echter, hoe houd je de kwaliteit van data goed? Door het inrichten van een raamwerk met goede beheersmaatregelen kan je het ontstaan van foutieve data voorkomen. Dat is nog altijd beter dan genezen?

Financial Risk

Lees meer

Financieel Risicomanagement is belangrijk voor de hele organisatie. Maar lang niet iedereen begrijpt het. Wij stellen daarom een helder beleid op. Niet alleen voor de CFO, maar voor de hele organisatie. Hierdoor gaat u samen op een verantwoorde manier om met financiële risico’s.

ERM en Control Framework

Lees meer

Denkt u dat het risicomanagement in uw organisatie beter kan, of dat er in uw huidige situatie iets ontbreekt? Bent u benieuwd welke voordelen u kunt halen uit ERM? Of heeft u hulp nodig bij de implementatie? Vertrouw op onze specialisten.

Cyber Security

Lees meer
Is uw Cyber Security op orde? Of toch eerst de vraag beantwoorden waar eigenlijk de focus moet liggen uitgaande van de bijzonderheden van uw organisatie en de omgeving? Wij helpen met het maken van scherpe keuzes en challengen waar u staat.

ITDS Risk Regelgeving Monitor

Lees meer

Wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Laat u niet verassen en wees op tijd met het doorvoeren van maatregelen! Lees hier een selectie van de nieuwste ontwikkelingen.

Lees verder

Volkert Kersbergen

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel mij op +31624922124 of stuur een e-mail naar v.kersbergen@itds.nl.

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.

 


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
Blogs

Hoe een goed ERM raamwerk jouw organisatie versterkt

17 nov 2020
Risicomanagement kan enorm tijdrovend en ingewikkeld zijn. Een goed ingericht Enterprise Risk Management (ERM) raamwerk helpt organisaties om efficiënt om te gaan met die complexiteit. Maar wanneer spreken…
ITDS'er aan het woord

Binnen anderhalf jaar projectleider: de start van Michel

29 okt 2020
Michel Koldenhof (27) is Business Consultant bij ITDS. Na anderhalf jaar gaf hij al leiding aan een groot projectteam. Hoe heeft hij zijn vliegende start ervaren? We vroegen…

Downloads

Visiestuk
Visiestuk Proportionaliteit en 2e lijns challenge
Leaflet
ERM SURVEY 2019
White paper
Whitepaper Data Governance

Toon alle downloads


GERELATEERDE CASES

 Bekijk alle cases
Risicomanagement

Organische aanpak voor de opzet en werking van datakwaliteit

Een financiële instelling wilde weten hoe ze ervoor stonden op het gebied van data governance en datakwaliteit en stelde ons de vraag: in hoeverre zijn we als organisatie…
Wet- en Regelgeving

Nederlandse zorgverzekeraar laten voldoen aan de Solvency II wetgeving

De Solvency II wetgeving is een belangrijk punt op de agenda voor onze klanten. Zo ook voor de zorgverzekeraar die wij recent ondersteund hebben bij hun Data Governance…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok