RISICOMANAGEMENT

Risicomanagement krijgt veel aandacht, van toezichthouders en in het publieke debat. Logisch, de risico’s die u als organisatie neemt kunnen grote gevolgen hebben voor uw rendement, reputatie en klanten. Hoe laat u risicomanagement voor u werken? Onze Risk-experts helpen u graag. Geen ingewikkelde conceptuele aanpak, maar in de praktijk bewezen concrete oplossingen. 

 

 


 

HIERMEE HELPEN WE U VERDER

Operational Risk

Lees meer

Is uw organisatie 'in control'? Zijn de juiste beheersmaatregelen ingericht? En wordt er gemeten wat u wilt weten? Wij helpen uw organisatie de volgende stap te zetten op het gebied van operationele risico's.

Lees verder

Data Management & Privacy

Lees meer

Slechte data kan leiden tot slechte beslissingen. Echter, hoe houd je de kwaliteit van data goed? Door het inrichten van een raamwerk met goede beheersmaatregelen kan je het ontstaan van foutieve data voorkomen. Dat is nog altijd beter dan genezen?

Lees verder

Enterprise Risk

Lees meer

Denkt u dat het risicomanagement in uw organisatie beter kan, of dat er in uw huidige situatie iets ontbreekt? Bent u benieuwd welke voordelen u kunt halen uit ERM? Of heeft u hulp nodig bij de implementatie? Vertrouw op onze specialisten.

Lees verder

Crisis Management

Lees meer

Bent u voorbereid op een financiële crisissituatie zowel in opzet als uitvoering? Heeft u uw “crisismanagementgovernance” op orde? Wij helpen u met opzet, uitvoering en oefening!

Lees verder

Financial Risk

Lees meer

Financieel Risicomanagement is belangrijk voor de hele organisatie. Maar lang niet iedereen begrijpt het. Wij stellen daarom een helder beleid op. Niet alleen voor de CFO, maar voor de hele organisatie. Hierdoor gaat u samen op een verantwoorde manier om met financiële risico’s.

Lees verder

IT Risk

Lees meer

Is uw Cyber Security op orde? Of toch eerst de vraag beantwoorden waar eigenlijk de focus moet liggen uitgaande van de bijzonderheden van uw organisatie en de omgeving? Wij helpen met het maken van scherpe keuzes en challengen waar u staat.

Lees verder

Ad interim risk- en datakwaliteit experts

Bekijk de rollen

Op zoek naar een tijdelijke invulling voor uw operational risk afdeling of risk project? Waar vindt u een ORM’er die gelijk uit de startblokken schiet en ook nog eens risk inzichten met zich meebrengt uit tal van andere organisaties? Zoekt u naar de opzet van een risk control framework met een duidelijke samenhang en concrete oplossingen in plaats van allerlei ingewikkelde conceptuele verhalen? Of bent u op zoek naar een frisse manier om een risk control self assessment uit te voeren?

Een ITDS risk manager brengt u “ORM best practises” in de vorm van oplossingen die zich bij andere organisaties al hebben bewezen. Het kost u 1x inzet en u krijgt op de achtergrond een heel ITDS-risk team mee met een hele brede ORM-ervaring met oplossingen voor uw vraagstukken. Geïnteresseerd? We organiseren graag een vrijblijvende online intake (Teams, Zoom, wat u wilt) waarbij we concreet ingaan op uw vraagstukken en welke ITDS risk persoon het beste bij uw organisatie past.

ITDS Risk Regelgeving Monitor

Lees meer

Wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Laat u niet verassen en wees op tijd met het doorvoeren van maatregelen! Lees hier een selectie van de nieuwste ontwikkelingen.

Lees verder

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel mij op +31653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.

 


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
ITDS'er aan het woord

Een combinatie van strategie en pragmatisme: de overstap van Valentijn

23 jul 2021
Valentijn Berends (30) is Management Consultant Riskmanagement bij ITDS. Na jarenlang gewerkt te hebben binnen de farmaceutische industrie, maakte hij de overstap naar de financiële dienstverlening. Hoe dat…
ITDS'er aan het woord, Traineeships

Twee jaar ITDS voor Sam: van trainee tot aan tafel bij de CFO

04 mrt 2021
Sam de Haas (26) is Business Consultant bij ITDS. In zijn eerste twee jaar deed hij een project over de grens, werkte hij op twee (!) opdrachten tegelijkertijd…

Downloads

Visiestuk
Visiestuk Proportionaliteit en 2e lijns challenge
Leaflet
ERM SURVEY 2019
White paper
Whitepaper Data Governance

Toon alle downloads


GERELATEERDE CASES

 Bekijk alle cases
Risicomanagement

In control over IT processen en risico’s

“Wij willen graag inzicht in de opzet en werking van álle IT processen en de daarbij horende controls, Key Performance Indicatoren (KPI’s) en Key Risk Indicatoren (KRI’s) om…
Risicomanagement

Coördinatie van het testing proces bij een grote verzekeraar

Een opdrachtgever moest aan een externe accountant de financiële transacties van een grote afdeling verantwoorden. De externe accountant trekt steekproefsgewijs een aantal samples uit de financiële data en…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok