RISICOMANAGEMENT

Risicomanagement krijgt veel aandacht, van toezichthouders en in het publieke debat. Logisch, de risico’s die u als organisatie neemt kunnen grote gevolgen hebben voor uw rendement, reputatie en klanten. Hoe laat u risicomanagement voor u werken? Onze Risk-experts helpen u graag. Geen ingewikkelde conceptuele aanpak, maar in de praktijk bewezen concrete oplossingen. 

 

 


 

HIERMEE HELPEN WE U VERDER

Opzet en implementatie control frameworks: SuperRisk

Lees meer

We helpen u op weg met SuperRisk: een risk control framework dat iedereen makkelijk snapt. Het is opgesteld in de vorm van concrete producten (wat moet ik doen?) en concrete richtlijnen (hoe moet ik dat doen?). Ook is veel aandacht voor cultuur, houding en gedrag (waarom is het belangrijk?)

Lees verder

Ad-interim Risk Ondersteuning

Lees meer

Op zoek naar een tijdelijke invulling voor uw operational risk afdeling of uw risk project? Wij bieden u een ORM’er die direct uit de startblokken komt en ook nog eens risk inzichten uit andere organisaties met zich meebrengt? Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de opzet van een risk control framework met een duidelijke samenhang en concrete oplossingen in plaats van allerlei ingewikkelde conceptuele verhalen? Of bent u op zoek naar een frisse manier om een risk control self assessment uit te voeren?

Lees verder

Opzet en implementatie data governance

Lees meer

Hoe bereikt u dat uw datakwaliteit op orde is en hoe voldoet u op pragmatische wijze aan de ‘good practise’ voor datakwaliteit van DNB? Die ‘good practise bevat veel aanbevelingen (zie het meer als richtlijnen) en achter iedere aanbeveling staat de onzichtbare vraag “hoe dan?”

Lees verder

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel mij op +31653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.

 


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
ITDS'er aan het woord

David maakte de overstap van de Big Four naar ITDS: “Hier ben je de architect van je eigen carrière”

02 nov 2021
David Martoredjo (33 jaar) werkt sinds juli dit jaar als Manager Risk Management bij ITDS. Na een studie bouwkunde kwam hij via Talent & Pro in de consultancy…
ITDS'er aan het woord

Een combinatie van strategie en pragmatisme: de overstap van Valentijn

23 jul 2021
Valentijn Berends (30) is Management Consultant Riskmanagement bij ITDS. Na jarenlang gewerkt te hebben binnen de farmaceutische industrie, maakte hij de overstap naar de financiële dienstverlening. Hoe dat…

Downloads

Visiestuk
Visiestuk Proportionaliteit en 2e lijns challenge
Leaflet
ERM SURVEY 2019
White paper
Whitepaper Data Governance

Toon alle downloads


GERELATEERDE CASES

 Bekijk alle cases
Risicomanagement

In control over IT processen en risico’s

“Wij willen graag inzicht in de opzet en werking van álle IT processen en de daarbij horende controls, Key Performance Indicatoren (KPI’s) en Key Risk Indicatoren (KRI’s) om…
Risicomanagement

Coördinatie van het testing proces bij een grote verzekeraar

Een opdrachtgever moest aan een externe accountant de financiële transacties van een grote afdeling verantwoorden. De externe accountant trekt steekproefsgewijs een aantal samples uit de financiële data en…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok