Opzet en implementatie control frameworks: SuperRisk

We helpen u op weg met SuperRisk: een risk control framework dat iedereen makkelijk snapt. Het is opgesteld in de vorm van concrete producten (wat moet ik doen?) en concrete richtlijnen (hoe moet ik dat doen?). Ook is veel aandacht voor cultuur, houding en gedrag (waarom is het belangrijk?). Het framework is opgezet als een scheikundig periodiek systeem. Het periodiek systeem werkt super intuïtief omdat ieder element in het control framework heel concreet het wat, hoe en waarom beschrijft. De elementen zijn bij elkaar gegroepeerd in herkenbare onderdelen zoals processen, risico’s, risk appetite, controls, rapportages, enz. Iedereen in de 1e, 2e of 3e lijn ziet direct welke elementen voor hem of haar van toepassing zijn. We geven uw bestaande control framework een boost door het te vergelijken en op te nemen in SuperRisk. Begrijpelijker, concreter en praktijk bewezen.

 

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel mij op +31653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
Blogs

De ERB checklist

03 okt 2019
Het uitvoeren en indienen van de eigenrisicobeoordeling (ERB) komt heel snel dichterbij. Maar hoe geef je een praktische invulling aan de eigenrisicobeoordeling? Dit lees je in de ERB…

GERELATEERDE CASES

 Bekijk alle cases
Risicomanagement

In control over IT processen en risico’s

“Wij willen graag inzicht in de opzet en werking van álle IT processen en de daarbij horende controls, Key Performance Indicatoren (KPI’s) en Key Risk Indicatoren (KRI’s) om…
Risicomanagement

De implementatie van een Financial Reporting Risk Framework

Een Nederlandse verzekeraar zag de noodzaak om haar interne controle aan te scherpen en beter aantoonbaar te maken. Wij vervulden hierin, als onderdeel van een groter projectteam, een…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok