Opzet en implementatie data governance

Hoe bereikt u dat uw datakwaliteit op orde is en hoe voldoet u op pragmatische wijze aan de ‘good practice’ voor datakwaliteit van DNB? Die ‘good practice bevat veel aanbevelingen (zie het meer als richtlijnen) en achter iedere aanbeveling staat de onzichtbare vraag “hoe dan?” Of u nu verzekeraar bent, een pensioenfonds of een pensioen uitvoeringsorganisatie; u dient elk van de aanbevelingen om te zetten naar concrete oplossingen in uw organisatie. Zo’n concreet beleid voor data kwaliteit cq governance opstellen is lastig. Om maar iets te noemen: wat te denken van de vraag een begrijpelijk inzicht te krijgen in de zwakke plekken in uw organisatie als het gaat om datakwaliteit?  

ITDS heeft veel organisaties geholpen met concrete oplossingen voor de aanbevelingen van DNB. Of het nu gaat om beleid, processen, rapportages, controles, enz. We hebben het wiel al meerdere keren uitgevonden. We hebben bij verschillende opdrachtgevers de oplossingen ‘op maat’ ingericht en zij hebben hierover vervolgens verslag uitgebracht aan DNB. De eerste stap die we met u maken is te onderzoeken waar u nu staat. Dat doen we aan de hand van ons ‘ITDS normenkader datakwaliteit’. Hiermee verdiepen we het ‘good practice’ document van DNB twee tandjes verder en krijgt u op een A4 dashboard direct inzicht in uw datakwaliteit. Vanuit daar helpen we u met onze in de praktijk bewezen concrete datakwaliteit oplossingen.

Lees meer over Data Governance in het whitepaper van Pim Hagelstein.

WELKE KANSEN ZIET U?

We maken graag een afspraak.
Bel mij op +31653778749 of stuur een e-mail naar e.hoekstra@itds.nl

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
Blogs

De 4 belangrijkste redenen om GRC-tooling te gebruiken

05 feb 2021
We leven in een digitaal tijdperk. Daardoor is er steeds meer mogelijk op het gebied van tooling. En gelukkig maar, want toezichthouders vereisen steeds meer van bedrijven op…
Blogs

Gun je data een gezond afweersysteem

26 apr 2019
Wat hebben keelamandelen te maken met data? Een heleboel, ontdekte projectmanager Pim Hagelstein. Als gedreven dataspecialist kon hij zijn vak niet los zien van zijn keelontsteking. Lees mee…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok