Opzet en implementatie IT risk management

In de ideale wereld zijn in uw organisatie alle IT-processen beschreven en klopt de uitvoering ervan in de praktijk. Ook zijn alle IT-risico’s concreet, binnen de risk appetite, en is de “evidence” van alle IT-controls helemaal op orde. Die ideale wereld haalt helaas niemand. Wij kunnen u wel een heel eind op weg helpen. Vanuit praktijkervaringen bij verschillende opdrachten hebben we een catalogus tot onze beschikking van alle gangbare IT-processen met beschrijvingen, IT-risico’s en IT-controls, zoals bijvoorbeeld die van de Good Practice Informatiebeveiliging van DNB.  Als kick-start vergelijken we uw huidige situatie met de IT-catalogus waarna we u helpen naar het volgende volwassenheidsniveau. Onderdeel hiervan is het expliciet maken van op risico gebaseerd denken en het concreet maken van proportionaliteit, dus de vraag waar moet u zich echt druk om maken. Hiermee houdt u altijd de praktijk in het vizier en wordt het simpelweg afvinken van allerlei regels en richtlijnen voorkomen.

WELKE KANSEN ZIET U?

 

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
ITDS'er aan het woord

Een combinatie van strategie en pragmatisme: de overstap van Valentijn

23 jul 2021
Valentijn Berends (30) is Management Consultant Riskmanagement bij ITDS. Na jarenlang gewerkt te hebben binnen de farmaceutische industrie, maakte hij de overstap naar de financiële dienstverlening. Hoe dat…
Blogs

De Wet & Regel Update: Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars

02 jul 2020
Rondom risicomanagement zijn (nieuwe) wetten niet altijd even makkelijk leesbaar en het is soms lastig te bepalen wat de wet- of wetswijziging nu concreet betekent voor jou.  De…
Blogs

Patchmanagement: wat is dat nou eigenlijk?

15 nov 2019
DNB stuurt op het nakomen van haar Good Practice Informatiebeveiliging. Termen die je hierin veelvuldig terug ziet komen zijn ‘patches’, ‘een patchmanagement proces’ en ‘een strikt patch regime’.…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok