Uitvoering VCP, ERB en ORSA met klimaatrisico’s

Wat zijn goede keuzes voor de fysieke klimaatrisico’s en de risico’s van de transitie naar een klimaat neutrale economie? Het concreet omschrijven van klimaatrisico’s gaat immers veel (en veel) verder dan een paar scenario’s bij slechter weer. Vanaf het allereerste begin van de ORSA-pilot in 2011 ondersteunt ITDS bedrijven bij de opzet en uitvoering van de ORSA, ERB en VCP. We introduceerden in 2011 de relatie tussen risico’s, het denken in meerjaren scenario’s en de bijbehorende kapitaalbehoefte. Momenteel helpen we door het benchmarken van uw klimaatrisico’s met de “Good Practise klimaatgerelateerde risico’s” van DNB. We kunnen ook een stap verder gaan door u te helpen met het “op maat” benoemen en impacten van de fysieke risico’s en de transitierisico’s die samenhangen met de klimaatveranderingen.

WELKE KANSEN ZIET U?

 

We maken graag een afspraak.
Bel ons op 020 – 226 01 10 of stuur een e-mail naar info@itds.nl.

 

WAT KLANTEN ZEGGEN

 

Een datakwaliteitsraamwerk bij ONVZ

'ITDS komt met pragmatische oplossingen'

“ITDS kent en begrijpt de richtlijnen van DNB rondom Solvency II datakwaliteit. En weet ook vanuit hun ervaring wat DNB verwacht bij die richtlijnen. Ze hebben hun kennis en ervaring in een zeer prettige samenwerking weten te vertalen naar oplossingen die voor ons werkbaar zijn. De mensen van ITDS houden het niet alleen bij hun bevindingen, maar komen met pragmatische oplossingen die ons helpen om de beheersing van onze datakwaliteit aantoonbaar te kunnen maken."

Johan Poot, Manager Finance & Control – ONVZ

Benieuwd naar de volledige case? Klik hier.

Een internationale IT-strategie en organisatieverandering

'Het gaat om de verandering, mensen meekrijgen'

In iets meer dan 40 jaar is Brunel uitgegroeid van een Delfts bemiddelingskantoor tot een internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen. In veel van die landen werd gewerkt met een lokaal IT-systeem en eigen definities. Om toekomstbestendig te zijn, moesten al die systemen vervangen worden door één systeem en één standaard.

Stefan de Boer, Manager Global IT, vertelt over de samenwerking met ITDS.

Een social strategie en implementatie voor OHRA

'Als wij tevreden waren, verlegden zij de lat'

In een paar jaar tijd groeide Social Media bij OHRA uit van ‘iets leuks voor erbij’ tot een volwaardig business- kanaal.

Iris Wezenberg, nu Online Service Manager, maar daarvoor Social Media Manager, vertelt hoe dat tot stand kwam.

Integratie van een nieuw IT-systeem

'Een geslaagde migratie zonder overlast voor de klant'

Michaël Bolt, manager IT van uitvaartorganisatie Yarden, stond voor de uitdaging om een nieuw systeem op te zetten dat de ambities van Yarden verder brengt. ‘We zijn nu in staat om meer naar buiten te kijken, omdat we weten dat het intern goed zit.

Lees hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.


UIT DE PRAKTIJK

 Bekijk alle blogs
Blogs

3 tips voor een crisisplan (dat niet in de la verdwijnt)

24 sep 2020
Stel je voor. Je bent maanden aan het zwoegen op een belangrijk plan. Vervolgens wordt het kort besproken in het maandelijks overleg en hoor je er nooit meer…
Blogs

Drie tips voor succesvol crisisleiderschap

06 aug 2020
Een succesvolle operatie valt of staat bij goed leiderschap. Zo ook in een crisis. In deze blog legt onze Risk Consultant Sam uit voor welke uitdagingen crisisleiders staan…
Blogs

De Wet & Regel Update: Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars

02 jul 2020
Rondom risicomanagement zijn (nieuwe) wetten niet altijd even makkelijk leesbaar en het is soms lastig te bepalen wat de wet- of wetswijziging nu concreet betekent voor jou.  De…

ONZE DIENSTEN

web-monitoring-ok