SoMe Magazine 2012

SoMe Magazine 2012

Mobile first

Een groter compliment konden we niet krijgen. Vorig jaar presenteerden wij ons eerste onderzoek naar het gebruik van Social Media door verzekeraars. Na de publicatie werd ons vorig jaar vele malen op het hart gedrukt het niet bij die ene keer te laten. Onze inzet was om als ITDS Business Consultants, middenin de dagelijkse praktijk van de branche, te inspireren en te motiveren. De reacties bewezen hoe zeer dat is gewaardeerd. Er is enkele duizenden keren over ons rapport getwitterd. Op alle Social Media platformen en op fora is er aandacht aan besteed. Zelfs De Financiële Telegraaf nam onze waarschuwende boodschap over.

Nog belangrijker is dat de feiten en cijfers velen in de verzekeringswereld wakker hebben geschud. De verzekeraars hebben de inhaalrace ingezet. Nu we met trots voor de tweede keer onze ‘Social Media Insurance Monitor’ presenteren, wordt die inzet onderstreept door de resultaten. Die zijn inderdaad in 2012 verbeterd. Echter…de ontwikkelingen op het internet gaan nog veel sneller dan voorzien. Vooral de sterke groei van het gebruik van mobiel zet veel verzekeraars vooralsnog op achterstand. U leest er alles over op de volgende pagina’s van dit SoMe magazine 2012.

Het past bij onze rol als consultancy om richting te geven bij ontwikkelingen die impact hebben op de business. In onze visie bieden wij dan ook handvatten aan om via Social Media en mobiel daar te komen waar de mensen zijn.

Bovendien hebben wij vier voorlopers in het gebruik van Social Media en mobiel in de financiële dienstverlening bereid gevonden om hun inzichten en ervaringen te delen. Aan het woord komen Roger van Boxtel (Menzis), Fleur Dujardin (Delta Lloyd), Jessica Niewierra (ABN AMRO), Arné van den Boom (Interpolis) en Johan van den Neste (Allsecur). We zijn ervan overtuigd dat feiten en meningen ook dit jaar een aanzet zullen zijn voor impulsen in de sterk veranderde en nog steeds veranderende wereld om ons heen.

Download hier het SoMe Magazine 2012.

Klik hier om te downloaden

 


Gerelateerde downloads

 Bekijk alle downloads

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

De Social Media Insurance Monitor

Lees meer

Sinds 2011 voert ITDS jaarlijks de Social Media Insurance Monitor uit: een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars, uitgegeven als SoMe magazine. In korte tijd is de Monitor een begrip geworden, nauwgezet gevolgd door de branche. Als logische vervolg heeft SoMe nu ook een Global Edition. Hiermee brengen we de inzet van Social Media door internationale verzekeraars in kaart.

Lees verder

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder
web-monitoring-ok