SoMe Magazine 2013

SoMe Magazine 2013

De technologische ontwikkelingen gaan snel, razendsnel. De vraag is of de verzekeringsbranche even snel reageert en er de urgentie van inziet. Als business consultants is ITDS daarmee continu bezig. Niet alleen met pensioenen, schade, processen en IT, maar juist ook met de ontwikkelingen van Social Media en de impact daarvan op de business en de businessmodellen. Voor het derde jaar willen wij onze ervaringen en gegevens, verkregen via onze Social Media Insurance Monitor, in dit magazine SoMe 2013 met u delen.

Ons onderzoek geeft inzicht in de wijze waarop verzekeraars met de klanten interacteren. Wie de consument serieus neemt kan z’n voordeel doen door in te spelen op het gedrag en invloed van de consument en zijn netwerk. Eenvoudig? Nee, want we hebben te maken met verschillende doelgroepen. Neem de nieuwe generatie die opgroeit met mobiel als enig referentiekader. Werken, leren en spelen lopen door elkaar heen, onafhankelijk van plaats en tijd. Offline en online, real life speelt zich bij deze generatie overal af. Een uitdaging voor verzekeraars om die te pakken te krijgen. In dit magazine vertellen enkele prominente decisionmakers over hun ervaringen met Social Media en geven wij ook onze eigen visie.

In 2011 zijn wij gestart met dit onderzoek. Toen hebben wij 42 verzekeraars onderzocht, dit jaar zijn dat er 69. Uit de reacties in de markt blijkt dat het onderzoek goed wordt ontvangen: honderden tweets, enkele tienduizenden volgers van het persbericht. De winnaars van onze Awards voor de verzekeraars met de hoogste scores, tonen die trots op hun websites. Zelfs is de Social Media Insurance Monitor in jaarverslagen en de strategieplannen van een aantal verzekeraars opgenomen. Onze Social Media Insurance Monitor is in de branche een erkend begrip geworden. Daar zijn we trots op.

Klik hier om te downloaden

 


Gerelateerde downloads

 Bekijk alle downloads

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

De Social Media Insurance Monitor

Lees meer

Sinds 2011 voert ITDS jaarlijks de Social Media Insurance Monitor uit: een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars, uitgegeven als SoMe magazine. In korte tijd is de Monitor een begrip geworden, nauwgezet gevolgd door de branche. Als logische vervolg heeft SoMe nu ook een Global Edition. Hiermee brengen we de inzet van Social Media door internationale verzekeraars in kaart.

Lees verder

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder
web-monitoring-ok