SoMe Magazine 2014

SoMe Magazine 2014

Social moet in DNA van verzekeraars

Ook in het vierde jaar levert ons onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars een belangrijke ‘wake-upcall’ op. Daar waar de hele wereld naar online gaat en Social Media daar onlosmakelijk mee verbonden is, blijkt de verzekeringswereld nog voornamelijk bezig met een digitaliseringsslag. Dit om kosten te besparen en klanten beter te kunnen bedienen, maar dat is voornamelijk nog een functionele, technische exercitie. Uit de conclusies en analyses in dit magazine blijkt dat een professionele aanpak van Social Media door verzekeraars helaas nog structureel ontbreekt.

Vier jaar geleden zijn we bij ITDS de Social Media Insurance Monitor gestart om in onze rol als consultants, thuis in de branche, te inspireren en te motiveren. In de afgelopen jaren hebben veel verzekeraars daarover hun erkenning laten blijken. Dit jaar is ons onderzoek – het enige onafhankelijke in de branche – uitgebreid naar 81 verzekeraars. Het grootste deel daarvan heeft bij het beantwoorden van onze enquête openhartig inzicht gegeven in de eigen handel en wandel op Social Media-gebied. Dat maakt ons rapport nog meer van waarde.

We komen dit jaar daarnaast met enkele nieuwe initiatieven. Zo hebben we een eigen Social Media APK ontwikkeld, waarmee we bedrijven kunnen adviseren op het gebied van Social Media. Essentieel onderdeel daarvan is zeker de productie van relevante content, waaraan we natuurlijk ook op de volgende pagina’s ruim aandacht besteden. Verzekeraars hebben daar moeite mee. Ik geef graag het advies door van iemand buiten onze branche, Jacqueline Smit, de CEO van de multimediale 538Groep en keynote spreker bij onze officiële onderzoekspresentatie. Zij zei kort maar krachtig: “Eerst doen, dan leren, vervolgens investeren”.

Nieuw dit jaar is ook dat we een Europees onderzoek zijn gestart bij verzekeraars uit tien landen. Naast dit Nederlandse magazine verschijnt binnenkort ook een internationale uitgave. Een logische stap, want juist de Social Media ontwikkelingen gaan over alle grenzen heen. Ook daarover leest u alles in dit SoMe magazine 2014, dat ik weer met trots presenteer.

Download hier het SoMe magazine 2014.

Klik hier om te downloaden

 


Gerelateerde downloads

 Bekijk alle downloads

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

De Social Media Insurance Monitor

Lees meer

Sinds 2011 voert ITDS jaarlijks de Social Media Insurance Monitor uit: een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars, uitgegeven als SoMe magazine. In korte tijd is de Monitor een begrip geworden, nauwgezet gevolgd door de branche. Als logische vervolg heeft SoMe nu ook een Global Edition. Hiermee brengen we de inzet van Social Media door internationale verzekeraars in kaart.

Lees verder

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder
web-monitoring-ok