SoMe Magazine 2015

SoMe Magazine 2015

Verzekeraars gaan klanten missen

Voor het vijfde jaar presenteren we het SoMe magazine 2015, de rapportage van het jaarlijkse onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars. ITDS nam daartoe het initiatief vanuit betrokkenheid bij de branche met als inzet om te inspireren en motiveren op een toen nog bijna onontgonnen gebied. De Social Media Insurance Monitor garandeerde vanaf het begin onafhankelijk onderzoek, eerlijke conclusies en analyses. Nu, vijf jaar later, kan ik zonder schroom stellen dat dit initiatief, dat meteen al neerkwam op een wake-up call, door de verzekeringswereld serieus is genomen.

  • In menig beleidsplan wordt naar de Social Media Insurance Monitor verwezen.
  • Elk jaar wordt met spanning uitgekeken naar de uitslag van de ranking.
  • Verzekeraars melden zich voor de door ons ontwikkelde Social Media APK.
  • Het SoMe magazine is internationaal genomineerd.
  • De eerste internationale editie van SoMe van vorig jaar wordt dit jaar gevolgd
    door een tweede.

Banken

Dit jaar is het Nederlandse onderzoek nog verder uitgebreid en is er nog nauwkeuriger gemeten. Via bepaalde sleutels hebben we ook op kwaliteit en innovatie laten scoren. Voor ’t eerst hebben we de Monitor ook losgelaten op die andere poot van de financiële wereld, de banken. Speciale aandacht krijgen de Millennials, jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Hoe krijgen verzekeraars hen te pakken? Er komen meer essentiële zaken aan de orde in deze uitgave van SoMe 2015, met ook nu weer veel achtergrondinformatie en interviews. Want, zoals we op de cover aankondigen, er moet met Social Media nog een serieuze slag worden geslagen om de klanten vast te houden. We bieden op de volgende pagina’s daarvoor inspirerende cases en de nodige adviezen. Daarom herhaal ik het motto waarmee we vijf jaar geleden begonnen: “Join the conversation and manage the community”. Dat geldt meer dan ooit.

 

Klik hier om te downloaden

 


Gerelateerde downloads

 Bekijk alle downloads

GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

De Social Media Insurance Monitor

Lees meer

Sinds 2011 voert ITDS jaarlijks de Social Media Insurance Monitor uit: een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars, uitgegeven als SoMe magazine. In korte tijd is de Monitor een begrip geworden, nauwgezet gevolgd door de branche. Als logische vervolg heeft SoMe nu ook een Global Edition. Hiermee brengen we de inzet van Social Media door internationale verzekeraars in kaart.

Lees verder

Digital Business

Van digitale transformatie naar digitale werkelijkheid

De wereld waarin we leven heeft de digitale transformatie al lang gemaakt. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we alles online kunnen regelen, inzien en uitzoeken. Toch is het voor veel banken, verzekeraars en pensioenfondsen een uitdaging om aan te sluiten op deze wereld. Laat staan erop vooruit te lopen. Onze specialisten weten wat er speelt, in Nederland en over de grenzen. En helpen u om uw kansen te verzilveren.

Lees verder
web-monitoring-ok