Visiestuk Proportionaliteit en 2e lijns challenge

Visiestuk Proportionaliteit en 2e lijns challenge

Informatiebeveiliging/Cybersecurity is een thema waar niemand meer omheen kan. Sleutelwoord hierbij is het begrip “proportionaliteit”, oftewel beheersmaatregelen. Deze moeten afgestemd zijn op de aard, omvang en complexiteit van de organisatie, haar omgeving en het risicoprofiel. Hoe geef je hier in de praktijk handen en voeten aan? Dat is nog best lastig! Waar moet een 2e lijns challenge op de beheersmaatregelen eigenlijk op letten? 

In dit visiestuk deelt Directeur Riskmanagement Michiel Bouwman zijn kijk op proportionaliteit en de 2e lijns challenge.

 

Download het visiestuk

 


GERELATEERDE DIENSTEN

 Bekijk alle diensten

Crisis Management

Lees meer

Bent u voorbereid op een financiële crisissituatie zowel in opzet als uitvoering? Heeft u uw “crisismanagementgovernance” op orde? Wij helpen u met opzet, uitvoering en oefening!

Risicomanagement

Alles op orde betekent meer ruimte voor vernieuwing

Risicomanagement krijgt veel aandacht, van toezichthouders en in het publieke debat. Logisch, de risico’s die u als organisatie neemt kunnen grote gevolgen hebben voor uw rendement, reputatie en klanten.

Lees verder

Cyber Security

Lees meer
Is uw Cyber Security op orde? Of toch eerst de vraag beantwoorden waar eigenlijk de focus moet liggen uitgaande van de bijzonderheden van uw organisatie en de omgeving? Wij helpen met het maken van scherpe keuzes en challengen waar u staat.
web-monitoring-ok